Praktische informatie

Openingsuren

De praktijk is van maandag tot donderdag geopend van 08.00u tot 20.00u, op vrijdag van 08.00u tot 18.00u. Gesloten tijdens het weekend.

Om de patiënten in de ochtend met even veel zorg te kunnen behandelen als de rest van de dag, zijn we telefonisch pas bereikbaar vanaf 9.00u.


Afspraak maken

Zowel voor praktijkbezoek als huisbezoek kan u ons bereiken op het nummer 015/31.63.10

We zijn het best bereikbaar van 9.00u - 11.00u en van 15.00u - 19.00u.

Tijdens deze uren is het ook mogelijk om langs de praktijk te komen om een afspraak te maken.

Gelieve 24u op voorhand af te bellen indien u een afspraak niet kan naleven. Indien u uw afspraak niet tijdig annuleert, zijn we genoodzaakt deze aan te rekenen.


Meebrengen eerste afspraak

Afspraak

Identiteitskaart

Doktersvoorschrift

Klever mutualiteit

Eventuele medische beeldvorming (RX, MRI,...)


Betaling en terugbetaling:

Een behandeling kost €35 in onze praktijk. Voor een huisbezoek wordt een verplaatsingsvergoeding aangerekend van €2. Voor beide is er een gedeeltelijke terugbetaling door de mutualiteit.

De terugbetaling is afhankelijk van de pathologie (zie uitleg hieronder), het aantal behandelingen en uw persoonlijke situatie.

Voor meer gedetailleerde info kan u bij tarieven kijken.

Op het einde van de behandelingenreeks krijgt u van ons een getuigschrift verstrekte hulp mee dat bestemd is voor uw mutualiteit.

U kan dan betalen met bancontact, Payconiq of via overschrijving.


Aantal behandelingen:

Het aantal behandelingen is in tegenstelling tot wat veel mensen denken niet beperkt.

Het is wel zo dat de terugbetaling, na het overschrijden van het door het RIZIV vooropgestelde aantal, vermindert.

Om het eenvoudig te stellen wordt er i.v.m. het aantal behandelingen en de terugbetaling ervan gewerkt met verschillende categorieën:


  • Gewone aandoening of de courante pathologie (spierscheur, verstuikte enkel, rugpijn,...) waarvoor 18 beurten kinesitherapie maximaal terugbetaald worden. Dit kan tot tweemaal per jaar als het telkens een andere problematiek betreft.


  • Voor aandoeningen die door hun aard een langere behandeling vragen, de zogenaamde Fa-pathologie (na bepaalde orthopedische operaties, breuken met minstens 3 weken plaaster,...) worden maximaal 60 behandelingen kinesitherapie terugbetaald over een periode van maximum 1 jaar te tellen vanaf de eerste behandeling.


  • Aandoeningen die door hun aard eveneens langdurige behandelingen vragen, Fb-pathologie, zoals begeleiding van bejaarden met verhoogd valrisico, psychomotorische begeleiding van kinderen, etc. In deze gevallen verkrijgt men echter slechts toelating van de adviserend geneesheer na het afnemen van verplichte gestandaardiseerde testen. Deze toelating geldt dan wel voor min. 2 jaar en max. 3 jaar met mogelijkheid tot verlenging. Eveneens voor 60 behandelingen per jaar.


  • Tenslotte is er ook een categorie voor zeer ernstige, invaliderende aandoeningen, nl de E-pathologie.
    Hiervoor dienen dan wel verslagen van de geneesheer specialist en een kinesitherapeutisch bilan naar de adviseur gestuurd te worden met een omstandige rechtvaardiging. De terugbetaling is in deze gevallen gevoelig hoger en er zijn geen beperkingen voor wat betreft het aantal behandelingen.